Από τον Ιανουάριο του 2017 που σχηματίστηκε, η ομάδα μας, κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μία πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσυκλέτα, κατηγορίας Moto3. Με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, εκπροσωπήσαμε για πρώτη φορά το Α.Π.Θ. στο διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό μηχανικής MotoStudent V, ο οποίος έλαβε χώρα στην πίστα του MotoGP, Motorland Aragon, στην Ισπανία, από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 45 ομάδες οι οποίες βαθμολογήθηκαν τόσο για τη σχεδιομελέτη του πρωτοτύπου τους (MS1 Phase), όσο και για την επίδοσή του σε διάφορα αγωνίσματα (MS2 Phase).

Στο θεωρητικό κομμάτι (MS1 φάση), η ομάδα μας κατέκτησε συνολικά την 8η θέση, καταλαμβάνοντας τις παρακάτω θέσεις στα επιμέρους κομμάτια του:

  • 4η θέση στο Technological Innovation Project
  • 9η θέση στο Business Project
  • 16η θέση στο Design Project

Στο αγωνιστικό κομμάτι (MS2 φάση), κατέκτησε την 22η θέση, με την καλύτερη επίδοσή να έρχεται στο Brake Test (2η θέση), ενώ στον αγώνα ταχύτητας η μοτοσυκλέτα της ομάδας τερμάτισε στη 19η θέση.Όσο αφορά τη γενική κατάταξη, η ομάδα έλαβε:

  • τη 2η θέση ανάμεσα στις 12 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αποσπώντας και το σχετικό βραβείο!
  • τη 19η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα στις 45 ομάδες που συμμετείχαν συνολικά στο διαγωνισμό